Castelul Peles Sinaia

Castelul Peles a fost construit la initiativa primului Rege al Romaniei, Carol I, in afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafata de 24 de km in anul 1874, an in care, din initiativa suveranului, comuna primeste numele de Sinaia. Un an mai tarziu, in centrul localitatii sunt construite primele case boieresti, iar in 1876 incepe construirea caii ferate Ploiesti – Predeal, care strabate si Sinaia. Concomitent, intre anii 1873 si 1875 a fost edificata fundatia castelului Peles. Ceremonia de punere a pietrei de temelie a resedintei a avut loc intr-un cadru festiv la 10/22 august 1875.

Castelul Cantacuzino Busteni

Castelul Cantacuzino din Busteni, de o mare valoare arhitectonica, istorica, documentara si artistica, a fost construit in 1911 la cererea printului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al Romaniei intre 1899-1900, 1904-1907.

Castelul, construit in stil neoromanesc, este inconjurat de un parc ale carui alei te poarta spre cascade, fantani arteziene si grota. Edificiul a fost realizat in piatra si caramida dupa planurile arhitectului Grigore Cerchez si se intinde pe o suprafata de 3148 mp.

Partia Kalinderu Busteni

Partia Kalinderu I: Lungime 1390 m, Latime medie 40 m. Diferenta de nivel – 295 m. Altitudine plecare 1295 m, Altitudine sosire 1000 m, Suprafata 5,6 ha.
Partia Kalinderu II : Lungime 1300 m Latime medie 60 m. Diferenta de nivel – 295 m. Altitudine plecare 1295 m Altitudine sosire 1000 m Suprafata 4,2 ha.
Ambele partii sunt deservite de un telescaun debraiabil de 4 locuri tip Leitner.

Cascada Urlatoare Busteni

Cascada Urlatoarea este una dintre cele mai cunoscute si vizitate cascade din Romania. Aceasta se afla situata pe versantul estic al Muntilor Bucegi, in Parcul Natural Bucegi, foarte aproape de Busteni.
Cascada Urlatoarea are o inaltime de aproximativ 15 metri si s-a format datorita confluentei Vailor Comorilor si Urlatoarea Mica. Altitudinea la care se afla cascada este de 1100 de metri. Numele cascadei provine de la zgomotul produs de caderea apei.

Crucea Eroilor

Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman, denumita oficial Crucea comemorativa a eroilor romani din Primul Razboi Mondial, este un monument istoric situat in Muntii Bucegi, pe teritoriul judetului Prahova. Acesta este de forma unei cruci latine, avand o inaltime de 39,3 metri si a fost construit intre anii 1924-1928 in apropiere de Varful Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria celor 30.000 de militari romani cazuti in luptele de pe Valea Prahovei, in Primul Razboi Mondial. Alte denumiri sub care este intalnit monumentul sunt: Crucea Eroilor Neamului, Monumentul Eroilor de pe Caraiman sau popular, Crucea de pe Caraiman.

Sfinxul din Bucegi

Sfinxul din Bucegi este un monument natural geomorfologic de mare importanta, situat pe platoul Muntilor Bucegi. Desi prin Romania mai sunt sfincsi, Sfinxul din Bucegi este de departe cel mai cunoscut si mai vizitat. Acestui megalit antropomorf ii sunt atribuite numeroase povesti misterioase, legendare, care de care mai plauzibile sau mai departe de realitate.